Οδηγός ρύθμισης DVR Hikvision για εγγραφή στο ηGoogle Drive

Εισαγωγή

Σε ενα σύγχρονο σύστημα καταγραφής καμερών μπορουμε να επιλέξουμε περαν της κλασσικής μεθοδου εγγραφής σε τοπικό σκληρό δίσκο,εγγραφή σε ένα απομακρυσμένο αποθηκευτικό μέσο όπως σ έναν NAS η στο CLOUD.

Ηλύση αυτη μας παρέχει ένα επι πλέον επίπεδο ασφάλειας μιας και η εικόνα των καμερών εγγραφεται παράλληλα σε δυο αποθηκευτικά μέσα.Παράλληλα ελαχιστοποιουμε τον κίνδυνο του καποιος επίδοξοςεισβολεας να προαπαθήσει να αφαιρέσει την τοπική μονάδα καταγραφής και να μην έχουμε στοιχε'ια εικόνας για το συμβάν

Εάν θέλετε να κάνετε εγγραφή από τις κάμερες Hikvision DVR ή IP απευθείας στο cloud,τότε παρακολουθήστε το παρακάκολουθώντας τις οδηγίες αυτού του άρθρου, 

Hikvision DVR Google Drive Εγγραφή

Στο άρθρο, που ακαολουθεί θα δείτε πώς να εγκαταστήσετε το DVR Hikvision για εγγραφή στο Google Drive. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ίδια ρύθμιση για το Dropbox ή το Microsoft One Drive, εφόσον ακολουθείτε τα ίδια βήματα και έχετε λογαριασμό για τέτοιες υπηρεσίες.

Γενικότερα ,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο που εξηγείται στο άρθρο για να καταγράψετε την κάμερά σας στο Cloud, ωστόσο υπάρχουν και άλλες επαγγελματικές εναλλακτικές λύσεις για τις κάμερες ασφαλείας που θα πρέπει να γνωρίζετε.

 

Aρχικοποίηση παραμέτρων -Ρύθμιση δικτύου για την καταγραφή σε cloud

Aρχικά δείτε  ένα διάγραμμα που δείχνει τη φυσική σύνδεση των συσκευών στο δίκτυό σας. Το DVR πρέπει να συνδεθεί στο Internet όπως φαίνεται παρακάτω.

Δίσκος καταγραφής σύννεφου Google Drive


Όπως μπορείτε να δείτε, το DVR και ο φορητός υπολογιστής είναι συνδεδεμένοι στο δρομολογητή που είναι συνδεδεμένος στο Internet όπου βρίσκεται ο διακομιστής του Google Drive.

Βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας λειτουργεί πριν ξεκινήσετε τη ρύθμιση καταγραφής σύννεφων.

Εγκατάσταση DVR Hikvision
Η ρύθμιση Hikvision DVR για καταγραφή σύννεφων είναι πολύ απλή, ωστόσο, πρέπει να δώσετε προσοχή στις λεπτομέρειες. 

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, απλά ανοίξτε το DVR σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και κάντε κλικ στο κουμπί διαμόρφωσης στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, όπως φαίνεται παρακάτω.

DVR κανάλι Hikvision 01
 
 
Το DVR Hikvision στέλνει μια ροή βίντεο στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορεί να καταγραφεί στο διακομιστή του Google Drive. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιεί το Substream και πρέπει να το κάνετε σωστά για να έχετε μια ισορροπία μεταξύ ποιότητας και εύρους ζώνης.

Ακολουθήστε το επόμενο βήμα για να διαμορφώσετε την υπο-ροή βίντεο DVR ...

Ρύθμιση υποστρώματος
Κάντε κλικ στο Video / Audio Στο αριστερό μενού και επιλέξτε το κανάλι που θέλετε να διαμορφώσετε για καταγραφή cloud Αλλάξτε την ανάλυση, την ποιότητα βίντεο, το ρυθμό καρέ και αφήστε τον τύπο bitrate ως "μεταβλητή" για να αποθηκεύσετε εύρος ζώνης.

Υπόστρωμα βίντεο Hikvision DVR
(κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Ρύθμιση συμβάντος (ανίχνευση κίνησης)
Ο καλύτερος τρόπος καταγραφής του βίντεο από το DVR στο Google Drive είναι η ρύθμιση των συμβάντων όπως η ανίχνευση κίνησης, έτσι ώστε οι κινήσεις μπροστά από την κάμερα να μπορούν να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία.

Κάντε κλικ στο κουμπί Βασικό συμβάν στο αριστερό μενού και ενεργοποιήστε την ανίχνευση κίνησης για κάθε κάμερα που θέλετε να εγγράψετε στο σύννεφο. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την περιοχή που ενεργοποιεί το συμβάν και την ευαισθησία (δείτε την παρακάτω εικόνα).

Hikvision DVR Διαμόρφωση βασικού συμβάντος MD
(κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Ακόμα στο ίδιο μενού βασικού συμβάντος, βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα όπλισης είναι ρυθμισμένο για τις ημέρες που θέλετε να έχετε λειτουργία ανίχνευσης κίνησης (ενεργοποιημένη με μπλε μέσα).

Hikvision DVR Διαμόρφωση βασικού συμβάντος όπλισης
(κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε την εγγραφή ...

Προγραμματισμός ρύθμισης εγγραφής
Ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα εγγραφής στο Hikvision DVR σας.

Κάντε κλικ στο "Προγραμματισμός ρυθμίσεων" στο αριστερό μενού και ενεργοποιήστε την εγγραφή για την κάμερα βάσει συμβάντων. Δείτε την παρακάτω εικόνα για λεπτομέρειες ...

Ρυθμίσεις προγράμματος ρύθμισης παραμέτρων DVR του Hikvision
(κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Βασικά λέτε στο DVR σας να καταγράφει βίντεο βάσει γεγονότων που είχαν προηγουμένως ρυθμιστεί για ανίχνευση κίνησης. Πατήστε το κουμπί αποθήκευσης και μεταβείτε στο επόμενο βήμα για να ρυθμίσετε τον τύπο ροής στις ρυθμίσεις σύνθετης ρύθμισης.

Hikvision DVR Ρυθμίσεις Προγραμματισμός Ρυθμίσεις Ρεύματος Τύπος
Στο προηγμένο μενού, αλλάξτε τον Τύπο ροής σε Διπλό ρεύμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον χρόνο προ-εγγραφής και μετά την εγγραφή, που σημαίνει ότι το βίντεο καταγράφεται με κάποιο χρονικό διάστημα πριν και μετά το συμβάν, συνήθως αρκεί το 5s.

Ρύθμιση καταγραφής ρυθμίσεων καταγραφής Hikvision DVR Ρύθμιση τύπου ροής
==> Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό, εάν δεν αλλάξετε τον τύπο ροής, το βίντεο δεν θα καταγραφεί στο Google Drive. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει αυτό το μέρος σωστά.

 
 
Ρύθμιση εγγραφής δίσκου Google
Τώρα ήρθε η ώρα να ρυθμίσετε την καταγραφή σύννεφων για να λειτουργήσει με το Google Drive, απλά ανοίξτε το μενού Διαχείριση αποθήκευσης και κάντε κλικ στο Cloud Storage. Μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο Cloud μεταξύ του Google Drive, του Dropbox ή του OneDrive.

Για οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε έναν Κωδικό Εξουσιοδότησης.

Απλά επιλέξτε το Google Drive ως Τύπος Cloud και κάντε κλικ στο κουμπί "Λήψη".

Hikvision DVR Διαμόρφωση αποθήκευσης Google Drive
Εμφανίζεται ένα δεύτερο παράθυρο (βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησης το επιτρέπει) για να σας επιτρέψει να επιλέξετε το λογαριασμό σας στο Google Drive. Απλά κάντε κλικ στο δικό σας ή χρησιμοποιήστε άλλο.

Διαμόρφωση DVR Hikvision Storage