Hub OS Malevich 2.6: ένα νέο επίπεδο ασφάλειας

Αναδημοσίευση απο το blog της ΑJAX SECURITY SYSTEMS

Ξεκίνησε ως όνειρο. Θεωρήσαμε ότι τα συστήματά μας προστατεύουν περισσότεροαπλά διαμερίσματα,  και μικρά γραφεία. Ασφάλισαν τα εργοστάσια, τις αποθήκες και τα πολυώροφα κτίρια  μεγάλων εταιρειών. Η ιδιόκτητη ασύρματη τεχνολογία Jeweler μας επέτρεψε να σκεφτούμε με αυτούς τους όρους. Αλλά ο Ajax είχε περιορισμένους τρόπους ασφαλείας. Αυτή ήταν μια ταλαιπωρία για εγκαταστάσεις πολλαπλών δωματίων. Οι μεμονωμένοι ανιχνευτές δεν μπόρεσαν να ομαδοποιηθούν για να προστατεύσουν τους μαζικούς χώρους. Η τελευταία ενημέρωσή μας - Malevich 2.6 - αφήνει αυτούς τους περιορισμούς στο παρελθόν.

Η δυνατότητα τοποθέτησης μεμονωμένων ομάδων ήταν μία από τις πιο απαιτητικές λειτουργίες τόσο από τους χρήστες όσο και από τους συνεργάτες μας. Καθώς οι προτάσεις συνεχίζονταν, έπρεπε να διατηρήσουμε την ανάπτυξη μυστικό, παρά το γεγονός ότι οι βασικές λειτουργίες Group Mode ήταν καλές να επιστρέψουν τον Ιανουάριο. Γιατί λοιπόν να περιμένετε έως τώρα να ξεκινήσετε το Malevich 2.6;

Όπως αποδεικνύεται, τα χαρακτηριστικά των ομάδων είναι πιο πολύπλοκα από κάτι σαν εναλλαγή μεταξύ μερικής ή πλήρους όπλισης. Παρ 'όλα αυτά, διατηρήσαμε τον κανονικό μας κύκλο ανάπτυξης. Επεξεργαστήκαμε όλες τις διαδικασίες δημιουργώντας ταυτόχρονα το Malevich 2.0. Μέσα σε λίγους μήνες, είχαμε ολοκληρώσει 405 καθήκοντα στη Jira, ενώ παράλληλα δοκιμάζαμε. Εκεί τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα.

Σε διάστημα έξι μηνών, δοκιμάσαμε εσωτερικά τις πιο απροσδόκητες γωνιακές περιπτώσεις ξανά και ξανά. Αυτό περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την ταυτόχρονη εκκίνηση των ανιχνευτών σε διαφορετικές ομάδες με μία σειρήνα, συνδυάζοντας την πλήρη όπλιση με τη λειτουργία νυχτερινής όρασης, ενσωματώνοντας τις κλειδαριές και τα πληκτρολόγια και τη λήψη σειρήνων για να απαντήσουν σε καθυστερήσεις. Κάποιες από αυτές τις καταστάσεις μπορεί σπάνια να βρεθούν σε πραγματική χρήση, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να τους αφήσουμε να εξεταστούν.

Μετά από τις δοκιμές, παρουσιάσαμε τη μέθοδο ομάδας σε δοκιμαστές beta και συνεργάτες. Αυτοί, με τη σειρά τους, έδωσαν πρόσβαση στους πελάτες. Και άρχισα να λαμβάνω σχόλια σχετικά με τις συσκευές Ajax. Οι δοκιμές beta έχουν επεκταθεί σε πολλές ηπείρους και διασφαλίζουν ότι οι νέες λειτουργίες λειτουργούν ομαλά και είναι εύχρηστες.

Πάρτε τον πλήρη έλεγχο

Οι διαχειριστές μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία ομάδας στην εφαρμογή του συστήματος ασφαλείας Ajax ή ένας επαγγελματίας ασφαλείας μπορεί να το κάνει για τους πελάτες τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ajax PRO.

Μπορούν να δημιουργηθούν έως και 9 ομάδες - που αρκούν για να εξασφαλίσουν μεγάλες εγκαταστάσεις οποιουδήποτε τύπου.

Για σπίτια και διαμερίσματα : Προστατεύστε μεμονωμένα δωμάτια, γκαράζ ή χρηματοκιβώτια. Δώστε στα μέλη της οικογένειας, τους συγκάτοικους ή τους ενοικιαστές την δυνατότητα να ελέγχουν πλήρως το Ajax ή να περιορίζουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές.

Για γραφεία και καταστήματα : Περιορίστε την πρόσβαση σε γραφεία εργαζομένων ή εξουσιοδοτημένους χώρους. Εκχωρήστε προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο πληκτρολόγιο ασφαλείας και ελέγξτε πότε και από ποιον μπορεί να αφοπλιστεί το γραφείο.


Hub OS Malevich 2.6: Εγκατάσταση νέων λειτουργιών


ομαδική λειτουργία

 

Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ομάδας, θα χρειαστεί να χωρίσετε τους ανιχνευτές σας σε διάφορες ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρυθμίσεις του δωματίου θα παραμείνουν αμετάβλητες.

6-ομάδες

Ο τρόπος ομάδας έχει μια νέα διεπαφή. Οι κανονικοί χρήστες βλέπουν τις ομάδες στις οποίες επιτρέπεται να οπλίσουν / αφοπλίσουν. Οι διαχειριστές βλέπουν τα πάντα.

ομάδες με ειδικές ανάγκες

Μια κατάσταση για sleep mode

Η μερική όπλιση έγινε Night Mode. Κάναμε κάποια έρευνα και διαπιστώσαμε ότι η μερική όπλιση χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον για τη νυχτερινή ασφάλεια. Τώρα λοιπόν το όνομα συμπίπτει με αυτό που δημιουργήθηκε.

Νυχτερινή λειτουργία

 

Στις ρυθμίσεις των ανιχνευτών κάθε συσκευής, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, να ρυθμίσετε μια καθυστέρηση για την είσοδο ή / και την έξοδο και να την βάλετε στη λειτουργία νύχτας.

νυχτερινές ρυθμίσεις

 

Το σπίτι σας ή μια ολόκληρη εταιρεία στην παλάμη του χεριού σας

Το Malevich 2.6 περιέχει ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για γραφεία και εταιρείες με λιγότερους από 50 υπαλλήλους. Τώρα, κάθε άτομο μπορεί να δημιουργήσει έναν προσωπικό κώδικα που οπλίζει ή αποσυνδέει το σύστημα χρησιμοποιώντας το KeyPad. Και αν συνδέσετε μια ηλεκτρική κλειδαριά χρησιμοποιώντας WallSwitch , δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τα πλήκτρα καθόλου.

Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία ομάδας, οι προσωπικοί κωδικοί θα ισχύουν μόνο για ομάδες στις οποίες ο χρήστης έχει άδεια πρόσβασης. Και όλες οι πληροφορίες σχετικά με την όπλιση και τον αφοπλισμό εμφανίζονται στην καρτέλα ειδοποίησης στην εφαρμογή. Αυτό περιλαμβάνει το όνομα του χρήστη καθώς και οποιεσδήποτε ανεπιτυχείς προσπάθειες ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης της ασφάλειας.

 

pass key

Ακόμη και με την εισαγωγή προσωπικών κωδικών, το σύστημα ασφαλείας μπορεί ακόμα να οπλισθεί / αφοπλισθεί με έναν παγκόσμιο κωδικό πληκτρολογίου. Αυτό σημαίνει ότι το όριο των 50 χρηστών δεν είναι πραγματικά ένα όριο.

Στις ρυθμίσεις SpaceControl, τα fobs μπορούν πλέον να αντιστοιχιστούν σε ένα συγκεκριμένο χρήστη ή ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι ειδοποιήσεις δείχνουν όχι μόνο τι οπλίζεται ή αφοπλίζεται, αλλά ποιος το κάνει.

Εμπιστέψου, αλλά επιβεβαίωσε

Αφού συνδεθεί το σύστημα ασφαλείας Ajax σε κεντρικό σταθμό παρακολούθησης, οι περισσότεροι χρήστες δίνουν δικαιώματα διαχειριστή στην εταιρεία ασφάλειας. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, καθώς αυτό σημαίνει επίσης ότι χάσαμε πρόσβαση σε χρήσιμα χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότερες εταιρείες ασφάλειας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τον πλήρη έλεγχο των χρηστών, δεδομένου ότι φέρουν την υλική ευθύνη για την επιχείρηση ασφαλείας.

Έτσι, πραγματοποιήσαμε μια αλλαγή, προσθέτοντας και αφαιρώντας ομάδες, δωμάτια, χρήστες, ανιχνευτές και κάμερες εμφανίζονται στην καρτέλα ειδοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο, αυτοί οι τύποι αλλαγών δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Ελπίζουμε ότι αυτό το τσίμπημα θα αυξήσει την ήδη ισχυρή αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ εταιρειών και χρηστών.

κοινοποιήσεις

 

Δεν υπάρχει παραβίαση

Το Malevich 2.6 δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να περιορίζουν την πρόσβαση του χρήστη σε ομάδες, οι λίστες συσκευών και οι ειδοποιήσεις μπορούν να περιοριστούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε τώρα να παραχωρήσετε άνετα σε κάποιον πρόσβαση σε μεμονωμένα δωμάτια χωρίς να ανησυχείτε ότι θα πάνε κάπου δεν θα έπρεπε. Φυσικά, με κάθε μία από αυτές τις αλλαγές, η εφαρμογή για κινητά λαμβάνει επίσης μια ενημέρωση διεπαφής.

Ομάδα

 

Άλλες προσθήκες

Οι καθυστερήσεις εισόδου και εξόδου έχουν μεταφερθεί στις ρυθμίσεις του ανιχνευτή. Μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν στη λειτουργία νύχτας.

 

καθυστέρηση

 

Προσθέσαμε επίσης τη δυνατότητα καθορισμού μιας δεύτερης διεύθυνσης IP για την αποστολή συναγερμού απευθείας στην εταιρεία ασφάλειας, κάνοντας το σύστημα δύο φορές πιο αξιόπιστο.

cms

 

 

Τι έπεται

Φέτος, η σειρά Ajax θα πάρει μια νέα προσθήκη - τον επαναλήπτη Radio ReX. Η νεότερη συσκευή μας θα αυξήσει την εμβέλεια του συστήματος ασφαλείας Ajax αρκετές φορές. Το ReX θα διευκολύνει την προστασία ιδιαίτερα μεγάλων χώρων: αποθήκες, εργοστάσια, πολυώροφα γραφεία και εξοχικές κατοικίες με ξεχωριστά κτίρια. Μείνετε συντονισμένοι!

Βασιλιάς