Εμπορία Εγκαταστάσεις Ηλεκτρονικών Συστημάτων Χονδρική-Λιανική 2108810450 CCTV & SECURITY EXPERTS

Internet IPv6

H DIGITALNET  έχοντας εξειδίκευση στα συστήματα ασφαλείας διαθέτει  ετοιμοπαράδοτη. μια πλήρη σειρά  συστημάτων CCTV  HIKVISION και DAHUA  έχοντας την δυνατότητα να καλύψει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών σε μικρές μεσαιές αλλα και μεγάλες εγκαταστάσεις.Παράλληλα διαθέτει όλα τα παρελκόμενα υλικά που απαιτούνται για ενα ολοκληρωμένο σύστημα CCTV όπως, τροφοδοτικά ,σκληρους δίσκους,NAS, καλώδια,μεταλλικά ερμάρια ,ικριώματα,περιφερειακά ,πυλώνες στερέωσης κλπ
Παράλληλα διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις σε συστήματα συναγερμού επώνυμων κατασκευαστών  πάντα με την εγγύηση των Ελληνικών αντιπροσωπειών.
Για επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας με επαγγελματικό ΑΦΜ ,η  επιχειρίσεις με αντικείμενο τα ηλεκτρονικά συστήματα η συστήματα πληροφορικής ισχύουν  τιμές χονδρικής.Εγγραφείτε στο B2B για αναλυτικό τιμοκατάλογο χονδρικής

 

 Internet IPv6
 
 
 
Κάθε συσκευή χρησιμοποιεί μια μοναδική αναγνωριστική διεύθυνση για να επικοινωνήσει με μια άλλη συσκευή στο διαδίκτυο η σε ένα τοπικό δίκτυο .  Αυτή η διεύθυνση ονομάζεται "IP Address". Το ισχύον καθεστώς της εκχώρησης διευθύνσεων IP ονομάζεται IPv4 ή IP έκδοση 4 χρήσεων ενός  αριθμού 32 bit.  Αυτός αριθμός των 32 bit αποτελείται από από 4 αριθμούς που χωρίζονται από τελείες. 
Για παράδειγμα, ο αριθμός  202.144.79.8 είναι ένα παράδειγμα μιας διεύθυνσης IP. Το συστημα  διευθυνσιοδότησης IPV4 μπορεί να παράγει περίπου έως και 4 δισεκατομμύρια διαφορετικές διευθύνσεις IP.
Ο αριθμός αυτός καθορίζεται  από τους διαφορετικους συνδυασμούς που μπορεί να ανιπρoσωπεύσει ο αριθμός των 32 bit  Στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι κάπως μικρότερος ,λόγω ότι κάποιες διευθύνσεις έχουν διαφορετική σημασία και δεν χρησιμοποιούνται  Από την πρακτική σκοπιά, οι 4 δισεκατομύρια διευθύνσεις , δεν είναι αρκετές,  λόγω του τρόπου και του ρυθμού που εκχωρούνται .Ετσι  σε λίγα χρόνια από τώρα. αυτές θα εξαντληθούν.
Σε αυτην την περίπτωση η λύση θα δοθεί από το πρωτόκολλλο Internet έκδοσης 6 ,η αλλιώς IPv6
To πρωτόκολλο IPv6  φέρνει μαζί τoυ πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, ωστόσο το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι IPv6 διεύθυνση χαρακτηρίζεται από έναν αριθμό  128 bit , αντί του συμβατικού 32 bits. 
Αν και, αυτό ακούγεται σαν να  πρόκειται για έναν αριθμό τεραπλάσιο  αυτού των  32 bit , ωστόσο η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Ένα αριθμός 128 bit μπορέι να παράγει συνδυασμούς  σε 2 128 (περίπου 3,4 × 10 38), διαφορετικών διευθύνσεων, οι οποίες υπερκαλύπτουν τις απαιτούμενες μελλοντικές ανάγκες
Για να πάρουμε μια καλύτερη ιδέα, σχετικά με τον αριθμό των διευθύνσεων IP εδώ είναι ο ακριβής αριθμός των διαθέσιμων διευθύνσεων  με το IPv4 και IPv6 
                               
IPv4: 4.294.967.296 διευθύνσεις.
IPv6: 340,282,366,920,938,463,463,374,607,431,768,211,456 addresses.
                                                   
Δηλαδη IPv4 περίπου τέσσερα δις διευθύνσεις ,IPv6 τριακοσια σαράντα εντεκάκις διευθύνσεις 
 
 Το εκτεταμένο μήκος διεύθυνσηεων  που δίνεται από το IPv6 εξαλείφει την ανάγκη να χρησιμοποιούν μετάφραση διευθύνσεων δικτύου (ΝΑΤ) για την αποφυγή εξάντλησης περαιτέρω διευθύνσεων.
Επίσης απλοποιεί το σύστημα  εκχώρησης διευθύνσεων και αρίθμησης όταν αλλάζουν οι πάροχοι σύνδεσης στο Internet.
 Μία IPv6 διεύθυνση  μοιάζει κάπως έτσι 2001:0db8: 3c4d: 0015:0000:0000: abcd: ef12.
 Μία διευθυνση κατά IPV6 σίγουρα είναι πιο δύσκολη μνημονικά σε σχέση με μια διεύθυνση συστήματος IPv4 , όμως χαρακτηρίζεται από ένα είδος  σημειογραφίας που μπορεί να μας διευκολύνει .
 
  IPv6 Header
 
 
Μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές και τα πλεονεκτήματα που θα έρθουν στο Internet με την υιοθέτηση του πρωτοκόλου IPv6 είναι:
 
1:.) Μεγέθυνση του αριθμού διαθέσιμων Ip Address  Tο IPv6 θα φέρει μαζί του ένα πολύ μεγάλο χώρο διευθύνσεων των 2 128 (περίπου 3,4 x 10 38) διευθύνσεις.
 
2) Mulicasting εναντίον Broadcasting: Το IPv4 σήμερα καθορίζει εκπομπή σε μία διευθύνση . Με το IPv6 δεν θα υπάρχει ανάγκη να καθοριστεί η διεύθυνση μετάδοσης. Αντ 'αυτού, το IPv6 κάνει multicast  μετάδοση με ,χωρίς να διαταράσσει τις διεπαφές σε ένα σύνδεσμο.
 
 3:.) Πεδίο TTL Στο IPv6, το πεδίο TTL έχει αντικατασταθεί από ένα-Limit πεδίο Hop.  Σε ένα σενάριο  IPv4, το πεδίο TTL δίνει τον αριθμό των hops που καλύπτονται. Αυτός ο αριθμός hops διακόπτεται  από μια  αίτηση Ping. Παρακάτω είναι μια απάντηση δείγματος που λαμβάνεται από ένα αίτημα ping στο www.google.com
Reply from 216.239.61.104: bytes=32 time=66ms TTL=240 Απάντηση από 216.239.61.104: bytes = 32 χρόνος = 66ms TTL = 240
 Κάθε φορά που ένας δρομολογητής διασχίζεται ,η αξία του αριθμού  TTL γενικά μειώνεται  κατά 1. In this scenario, the start value of the router would have been 256. Σε αυτό το σενάριο, η τιμή εκκίνησης του router θα ήταν 256.
 
4) Ωφέλιμο φορτίο Μέγεθος: Προς το παρόν στο  IPv4,χρησιμοποιούνται  πακέτα με μέγεθος  έως 64 Kb (1Kb = 1024 bytes). Το IPv6 από την άλλη πλευρά διαθέτει προαιρετικά υποστήριξη για πακέτα άνω του ορίου αυτού, που μπορεί να φτάνουν τα  4 GB.  Αυτό θα οδηγήσει σε μία πιο αποτελεσματική χρήση της ευρυζωνικής επικοινωνίας.
 
5.) IPv6 και πολλές νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος γεωγραφικών τοποθεσιών. Οι  IPv6 διευθύνσεις,αντιστοιχούν  σε τετράγωνα ή εξάγωνα σε όλη την γήινη επιφάνεια, δημιουργώντας  ένα νέο σύστημα  γεωγραφικού πλάτους και μήκους .
 
 6:.) Κατανομή Πόρων υποστήριξη IPv6 Το IPv6 παρέχει ένα μηχανισμό που ονομάζεται Flow Label για την κατανομή των πόρων. Η Ροή σήματος (flow lebel) επιτρέπει στην πηγή  να στείλει αίτημα για ειδική μεταχείριση ενός πακέτου.  Ο μηχανισμός αυτός είναι πραγματικά χρήσιμος για μετάδοση ήχου και και video.σε πραγματικό χρόνο
 
 7:.) Header καλύτερη μορφή Η επικεφαλίδα του IPv6 έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε να επιταχύνται  η διαδικασία δρομολόγησης.  Στην επικεφαλίδα του IPv6 οι επιλογές χωρίζονται από την κεφαλίδα βάσης. Οι επιλογές εισάγονται στην κεφαλίδα, μόνο όταν απαιτείται .
 
Πέραν από τι ς προαναφερθείσες διαφορές  το IPv6 ουσιαστικά καταργεί την ανάγκη λειτουργείας διακομιστών  DHCP και NAT, κάτι που σημαίνει ,ότι οι διακομιστές μπορεί να χρησιμοποιηθεούν για άλλα καθήκοντα.
Η υιοθέτηση του IPv6 είναι σε εξέλιξη και θα μπορούσε να μας πάρει μερικά χρόνια προτού να δούμε το σύνολο του χώρου του δικτύου να λειτουργεί με διευθύνσεις  από το IPv6. Ισως ακόμα είναι λίγο νωρίς αλλά ήδη παρατηρείται κάποια κίνηση στο διαδίκτυο που έχει να κάνει  με τη χρήση τεχνικών συνύπαρξης IPv6 και IPv4 κίνησης.
 
Όσον αφορά τη μετάβαση της κίνησης από IPv4 σε IPv6 ,αυτό  θα συμβεί σταδιακά ,με την πάροδο του χρόνου .
 
 
 
.