Εμπορία Εγκαταστάσεις Ηλεκτρονικών Συστημάτων Χονδρική-Λιανική 2108810450 CCTV & SECURITY EXPERTS

ADSL και Contention Ratio

H DIGITALNET  έχοντας εξειδίκευση στα συστήματα ασφαλείας διαθέτει  ετοιμοπαράδοτη. μια πλήρη σειρά  συστημάτων CCTV  HIKVISION και DAHUA  έχοντας την δυνατότητα να καλύψει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών σε μικρές μεσαιές αλλα και μεγάλες εγκαταστάσεις.Παράλληλα διαθέτει όλα τα παρελκόμενα υλικά που απαιτούνται για ενα ολοκληρωμένο σύστημα CCTV όπως, τροφοδοτικά ,σκληρους δίσκους,NAS, καλώδια,μεταλλικά ερμάρια ,ικριώματα,περιφερειακά ,πυλώνες στερέωσης κλπ
Παράλληλα διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις σε συστήματα συναγερμού επώνυμων κατασκευαστών  πάντα με την εγγύηση των Ελληνικών αντιπροσωπειών.
Για επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας με επαγγελματικό ΑΦΜ ,η  επιχειρίσεις με αντικείμενο τα ηλεκτρονικά συστήματα η συστήματα πληροφορικής ισχύουν  τιμές χονδρικής.Εγγραφείτε στο B2B για αναλυτικό τιμοκατάλογο χονδρικής

 

Contention Ratio (ή overbooking ratio)
Αναφορικά με την ποιότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών ADSL, τα βασικά σημεία, που καλό είναι να έχουν υπόψη τους οι χρήστες ADSL, είναι ότι: α) το εύρος ζώνης ή bandwidth στις συνδέσεις ADSL είναι μοιρασμένο μεταξύ των χρηστών και όχι αποκλειστικό για τον καθένα. Το «μοίρασμα» (όπως αναλύεται και στο σχήμα 1 που ακολουθεί) λαμβάνει χώρα σε διάφορα σημεία στο δίκτυο του ΟΤΕ, στο δίκτυο των ISPs, καθώς και στο ευρύτερο διαδίκτυο. Ο βαθμός «μοιράσματος» καθορίζεται από τη «συγκέντρωση» ή αλλιώς Contention Ratio, που εξαρτάται από το εύρος ζώνης της σύνδεσης, το πλήθος των συνδρομητών και το πακέτο πρόσβασης που έχει κάθε χρήστης, και β) η αρχιτεκτονική του δικτύου ADSL, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το Contention Ratio όσο και τη στατιστική συμπεριφορά των χρηστών (δηλ. ότι δεν είναι συγχρόνως όλοι απασχολημένοι ούτε για το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα), προβλέπει ότι ο χρήστης θα έχει καλή απόδοση, πρακτικά πολύ καλύτερη απ’ ότι στις συνδέσεις PSTN.

 

Σχήμα 1. Απλοποιημένη αρχιτεκτονική Δικτύου ADSL/ATM για την παροχή της υπηρεσίας “Fast Internet”.

 

Σύμφωνα με το Σχήμα 1, ο ΟΤΕ παρέχει στους συνδρομητές του «ευρυζωνική πρόσβαση» μέσω του δικτύου ADSL/ATM από το χώρο του πελάτη μέχρι το BB-RAS (Broadband Remote Access Server ή ευρυζωνικό εξυπηρετητή απομεμακρυσμένης πρόσβασης). Οι ISP προσφέρουν στον πελάτη την υπηρεσία του “Fast Internet” μεταξύ των σημείων Γ & Ε μέσω του δικτύου κορμού τους.

 

Σχεδιαστικά, μεταξύ των DSLAM και ΑΤΜ, ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί στο δίκτυό του διαφορετικές «συγκεντρώσεις» ή αλλιώς Contention Ratios (που μερικές φορές αναφέρεται και σαν OVERBOOKING ratio) ανάλογα με το πλήθος των συνδρομητών και τον τύπο του πακέτου πρόσβασης που έχει πάρει ο χρήστης (δηλ. 71024/256, 2048/256, 4096/256, 8192/384, 24576/1024). Σημειώνουμε ότι η ταχύτητα πρόσβασης του πελάτη είναι εγγυημένη μεταξύ του χώρου του χρήστη μέχρι το Digital Subscriber Line Access Multiplexer ή DSLΑΜ.

 

Χρήση Contention Ratio κάνουν και οι ISP μεταξύ των σημείων BB-RAS και INTERNET.

 

Αυτό και μη εφικτό είναι και ασύμφορο. Και το αντίστοιχο παράδειγμα θα ήταν για κάθε ένα αυτοκίνητο που ξεκινούσε για να ταξιδέψει από ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ θα έπρεπε να φτιαχτεί μία αποκλειστική λωρίδα κυκλοφορίας.

 

Συνεπώς τόσο ο ΟΤΕ όσο και οι ISP χρησιμοποιούν διαφορετικά Contention Ratio πχ 1/10 ή 1/20 στις γραμμές διασύνδεσης. Στο παραπάνω παράδειγμα όταν ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί Contention Ration 1/10 σημαίνει ότι η γραμμή μεταξύ του DSLAM και του BRAS για τους συνδρομητές του Πακέτου 2 Mbps θα ήταν 204.800/10 = 20,48 Mbps ή 20.480 Κbps. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι 10 πελάτες που θα χρησιμοποιούν την σύνδεσή τους ταυτόχρονα (κάτι το οποίο συμβαίνει σπάνια όπως επιβεβαιώνεται και στατιστικά) είναι σαν να έχουν αποκλειστική λωρίδα κυκλοφορίας. Κάθε επόμενος πελάτης που χρησιμοποιεί την σύνδεσή του ταυτόχρονα με άλλους πχ. Ν-1 θα μοιράζεται στιγμιαία το συνολικό εύρος ζώνης ισότητα με λόγο 1/Ν (όπου 10 < Ν < 100).

Πηγή ΟΤΕ ConnX