Εμπορία Εγκαταστάσεις Ηλεκτρονικών Συστημάτων Χονδρική-Λιανική 2108810450 CCTV & SECURITY EXPERTS

Παραμετροποίηση PARADOX ΙP150 IP module

H DIGITALNET  έχοντας εξειδίκευση στα συστήματα ασφαλείας διαθέτει  ετοιμοπαράδοτη. μια πλήρη σειρά  συστημάτων CCTV  HIKVISION και DAHUA  έχοντας την δυνατότητα να καλύψει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών σε μικρές μεσαιές αλλα και μεγάλες εγκαταστάσεις.Παράλληλα διαθέτει όλα τα παρελκόμενα υλικά που απαιτούνται για ενα ολοκληρωμένο σύστημα CCTV όπως, τροφοδοτικά ,σκληρους δίσκους,NAS, καλώδια,μεταλλικά ερμάρια ,ικριώματα,περιφερειακά ,πυλώνες στερέωσης κλπ
Παράλληλα διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις σε συστήματα συναγερμού επώνυμων κατασκευαστών  πάντα με την εγγύηση των Ελληνικών αντιπροσωπειών.
Για επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας με επαγγελματικό ΑΦΜ ,η  επιχειρίσεις με αντικείμενο τα ηλεκτρονικά συστήματα η συστήματα πληροφορικής ισχύουν  τιμές χονδρικής.Εγγραφείτε στο B2B για αναλυτικό τιμοκατάλογο χονδρικής

 

Παραμετροποίηση PARADOX ΙP150 IP module

Oδηγός παραμετροποίησης PARADOX IP 150 IP module

Η μονάδα PARADOX IP150  είναι μία μονάδα  επικοινωνίας που χρησιμοποιεί την ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο και  επιτρέπει να ελέγχετε και να
παρακολουθείτε το σύστημα ασφαλείας σας μέσω οποιουδήποτε web browser (π.χ. Internet Explorer) ειτε τοπικα σε ένα δίκτυο LAN είτε απομακρυσμένα. Η μονάδα PARADOX IP150 περαν της απομακρυσμένης διαχείρισης μέσω διαδικτύου παρέχει την δυνατότητα να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περίπτωση συμβάντος οπουδήποτε στον κόσμο.Επίσης διαθέτει δύο επι πλέον προγραμματιζόμενες εξόδους PGM οι οποίες ενσωματόνονται προσθετικά στο σύστημα συναγερμού

 Η μονάδα IP150 θα πρέπει να ρυθμιστεί μόνο από τον εξειδικευμένο εγκαταστάτη ή από τον διαχειριστή δικτύου δικτύου

Σύνδεση μέσω της μονάδας IP150 Internet module

Για να συνδεθούμε στον πίνακα συναγερμού μέσω της μονάδας   IP150 σας, θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμμένη διαδικασία -παραμετρτοποίηση.

Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε μία εγγραφή στον DNS SERVER της PARADOX
Ετσι πληκτρολογούμε την διεύθυνση  http://www.paradoxmyhome.com/Modules/Home.aspx και επιλέγουμε 
create login
Αφού συμπληρώσουμε μία εγκυρη διευθυνση email το συστημα θα μας στειλει σε αυτην έναν κωδικό που θα συμπληρώσουμε σε αντίστοιχο πεδίο για νά προχωρήσουμε.
Μετα τον κωδικό επιβεβαίωσης θα συμπληρώσουμε μία καρτέλλα με τα στοιχεία μας
και τον κωδικό προσβασης μας στον DNS SERVER της PARADOX 
Πλέον το USER ID μας είναι η διεύθυνση email ενω το password ειναι ο κωδικός που δηλώσαμε
Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε και το Site ID ωπου ειναι ένας μοναδικός αναγνωριστικός αριθμός που θα αντιστοιχει πάντα στην μονάδα IP 150 που τοποθετήσαμε.
Η ενεργοποίηση του Site ID γίνεται μέσω της ιδιας σελίδας και με την βοηθεια του PARADOX  ip exploring tools V2.64.Αρκει να κάνουμε δεξί κλικ πάνω στην εμφανιζόμενη IP και να δηλώσουμε το site id της αρεσκείας μας.
.Ο μοναδικός αναγνωριστικός αριθμός θα μας χρησιμευσει στην απομακρυσμένη συνδεση στο IP module εφ όσον δεν διαθέτουμε STATIC IP.
Συνεχίζοντας συνδέουμε το IP module στον κεντρικό πίνακα μέσω της σειριακής θύρας (SERIAL) ενώ παράλληλα το συνδέουμε στο ίδιο τοπικό δίκτυο με τον υπολογιστή μας μέσω καλωδίου ethernet.
Προσοχή το καλώδιο συνδεσης στον πίνακα θα πρεπει να κουμπώσει καλά πανω στο module.Eάν όλα εχουν συνδεθεί σωστά ,θα πρέπει να βλεπετε τα ενδεικτικά led ,ethernet,link  και ΡΧ/ΤΧ.
Σε αυτό το σημείο τρέχουμε την εφαρμογή PARADOX IP exploring tools V.2.64
Αυτη θα μας επιτρέψει αρχικα να αναγνωρίσουμε την τοπική IP διεύθυνση του IP module

Mόλις εμφανισθεί η τρέχουσα IP την επιλέγουμε και αυτομάτως ανοιγει μια νέα σελιδα στον περιηγητή ωπου μας ζητάει panel user code και module password.
Οι εργοστασιακές τιμές ειναι 1234 και paradox.

Exοντας αλλάξει εκτων προτέρων τον εργοστασιακό κωδικό στον πίνακα μόλις γίνει επιβεβαίωση των στοιχείων μπαινουμε μεσα στο κεντρικό μενου του IP module ωπου μαζ ζητείται να αλλαξουμε τον εργοστασιακό κωδικό του module.


Αν και μπορουμε αρχικα να παρακάμψουμε αυτο το πεδίο προτείνεται να γίνεται άμμεσα η αλλάγή.
Σε περίπτωση που τοποθετησουμε αλλάξουμε τον κωδικό του module και στην συνέχει ατον ξεχάσουμε τότε μετα απο κάποιες λανθασμένες προσπάθειες το module κλειδώνει για κάποια λεπτα.Mπορουμε να το επαναφέρουμε στις αρικές του ρυθμίσεις 
(Hardware reset) πιεσουμε στην οπη μεταξύ των δύο ι/ο εξόδων για πέντε δευτερόλεπτα.(Συνίσταται η χρήση κοινής αντίστασης 1/4 μιας και δεν χωράει κατσαβίδι η αλλο εργαλείο)

συνεχίζεται.....