Εμπορία Εγκαταστάσεις Ηλεκτρονικών Συστημάτων Χονδρική-Λιανική 2108810450 CCTV & SECURITY EXPERTS

Δημιουργία ftp server σε Windows


 

H Digitalnet διαθέτει μια μεγάλη σειρά συστημάτων  CCTV της DAHUA καλύπτοντας μεγάλο αριθμό εφαρμογών με σκοπό την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
Επίσης  διαθέτει μια πληρη σειρά καμερών και καταγραφικών HIKVISION καθώς και ολα τα υλικά που απαιτούνται γιά την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος CCTV όπως σκληρούς δίσκους τροφοδοτικά καλώδια κλπ.
Παραλληλα έχει σε άμμεση διαθεσιμότητα  μια μεγάλη σειρά συστημάτων συναγερμού καλύπτοντας μικρές μεσαίες η και αρκετά μεγάλες εγκαταστάσεις.Ολα τα υλικά προέρχονται από επώνυμους κατασκευαστές και καλύπτονται απο διετή εγγύηση Ελληνικής αντιπροσωπείας 

Τα υλικά που αφορούν τα συστήματα ασφαλείας ειναι άμμεσα διαθέσιμα ενώ υπάρχει δυνατότητα άμμεσης πρόσβασης και στάθμευσης στην έδρα μας με αυτοκίνητο για παραλαβή εμορευμάτων.Πραγματοποιούνται  αποστολές με μεταφορικές η courrier σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Για  εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας με επαγγελματικό ΑΦΜ η εμπορικές επιχειρίσεις με αντικείμενο τα ηλεκτρονικά συστήματα ισχύουν ειδικές τιμές
χονδρικής Β2Β.  Εγγραφείτε στο Β2Β γιά τιμοκατάλογο χονδρικής.
 

Δημιουργία  ftp server σε Windows

 

Αρχικά ξεκινάμε κατεβάζοντας τον Filezilla ftp server από  εδώ.

Τρέχουμε το αρχείο εγκατάστασης του Filezilla, ενω στη συνέχεια   μας κάνει κάποιες ερωτήσεις, στις οποίες απαντάμε όπως παρακάτω:

Στο πρώτο menu, επιλέγουμε όπως στην εικόνα, μόνο που ορίζουμε μια θύρα της αρεσκείας μας (στην περίπτωσή μας η 21547).

Filezilla server 1

Επιλέγουμε όπως στην εικόνα και στο επόμενο menu:

Filezilla server 2

Βάζουμε την θύρα που επιλέξαμε σε προηγούμενο βήμα και έναν κωδικό της αρεσκείας μας που πρέπει να θυμόμαστε!:

Filezilla server 3

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα έχουμε πρόσβαση στις ρυθμίσεις και τα logs του server μας από το εικονιδιάκι του filezilla που βρίσκεται στο tray:

Filezilla server 4

Ρύθμιση του ftp server

Στο admin interface πηγαίνουμε Edit -> Settings:

Filezilla server 5

Πηγαίνουμε Logging και αλλάζουμε τις ρυθμίσεις όπως στην εικόνα:

Filezilla server 6

Στο General settings βάζουμε την θύρα (της αρεσκείας μας) στην οποία θα τρέχει ο ftp server και πρέπει να είναι προσβάσιμη από έξω. Αυτό γίνεται κάνοντας Port forwarding, κάτι το οποίο είναι διαφορετική διαδικασία από router σε router. Για περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκουμε το μοντέλο του router μας στο portforward.com και ακολουθούμε τις οδηγίες. Αλλάζουμε και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις όπως στην εικόνα:

Filezilla server 7

Στο Passive mode settings επιλέγουμε όπως στην εικόνα:

Filezilla server 8

Στο Speed limits τοποθετούμε την μέγιστη ταχύτητα που θα κατεβάζουμε απο τον ftp server μας, και η οποία θα αντιστοιχεί στο upstream bandwidth της γραμμής adsl που έχουμε. Συνήθως για γραμμές 1Mbit βάζουμε 20kb/s, και για γραμμές 24Mbps κοντά στα 60kb/s. Περισσότερα θα μάθουμε ρωτώντας τον πάροχο adsl.

Filezilla server 9

Ρυθμίσεις χρηστών

Πηγαίνουμε Edit -> Users:

Filezilla server 10

Πατάμε Add και πληκτρολογούμε το όνομα του χρήστη που θα έχει πρόσβαση:

Filezilla server 11

Πατάμε Shared folders -> Add και βρίσκουμε τον φάκελο που θέλουμε να μοιράσουμε (και άρα να έχουμε πρόσβαση απ'εξω). Προσοχή, εμείς μοιράζουμε ολόκληρο τον C κάτι που είναι πολύ βολικό (αφού έχουμε ftp πρόσβαση σε όλο τον σκληρό), αλλά εγκυμονούν κίνδυνοι ασφαλείας αν ο ftp κωδικός πέσει στα λάθος χέρια. Το καλύτερο είναι να φτιάξουμε ένα φάκελο π.χ:

c:\ftp

και να βάζουμε τα αρχεία που θέλουμε να μοιράσουμε εκεί. Στην εικόνα χρησημοποιούμε όλο τον σκληρό C:

Filezilla server 12

Βάζουμε και κωδικό (τον οποίο φυλάμε πολύ καλά) για την χρήση του ftp server απ'έξω:

Filezilla server 13

Τεστάρισμα της πρόσβασης

Για να δοκιμάσουμε αν δουλεύει ο server μας ανοίγουμε έναν browser (π.χ Mozilla Firefox, Opera) και πληκτρολογούμε στην γραμμή διευθύνσεων ftp:// ακολουθούμενο από την εξωτερική IP μας βάζοντας στο τέλος   : και την θύρα που επιλέξαμε σε προηγούμενο βήμα 

Filezilla server 14
Εάν όλα εχουν γίνει σωστά θα μας ζητηθεί ονομα χρήστη και κωδικός προσβασης και έπειτα θα εμφανιστουν τα directories του υπολογιστή μας